Expositie locaties

Karel Zwart

Link naar het Lustrum fotoverslag 2012

Ziekenhuis Rivierenland

Wat is Kunstenaarsvereniging WERKPLEK? (KVW)

KVW is een kunstenaarsvereniging voor professionele,

beeldende kunstenaars in het Gelders Rivierengebied en is opgericht in 1997.

Inmiddels is KVW uitgegroeid tot een vereniging met ca. 60 leden.

KVW heeft als doel om kunst, kunstenaars en de samenleving te verbinden.

KVW heeft geen permanent onderkomen maar maakt gebruik van tijdelijke ruimtes waarin exposities, workshops en vergaderingen plaatsvinden.

Vanaf de oprichting organiseert en ontplooit KVW een groot aantal activiteiten en manifestaties

Activiteiten

Jaarlijks worden er een aantal vaste activiteiten georganiseerd, waaronder een ledententoonstelling.

Drie keer per jaar worden op twee locaties, in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en Ziekenhuis Rivierenland te Tiel, tentoonstellingen gehouden met een wisselend thema.

In het Stadhuis te Tiel is een wisseltentoonstelling waar elke maand een van de leden exposeert.

Leden voor leden

Naast de exposities worden er door diverse commissies en leden activiteiten georganiseerd voor de leden van KVW zoals:

Elke tweede dinsdag van de maand een bijeenkomst in Hexagon te Tiel.

(De pub is op deze avond gewoon open voor publiek.)

Via Facebook voor persoonlijke uitwisselingen.

Workshops in verschillende disciplines.

Atelierbezoeken bij leden, lezingen en kunstreizen

Kunstaankoop

Als u een kunstaankoop overweegt dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Via onze website zijn alle websites en contactgegevens van de leden beschikbaar.

Via Facebook Groep WERKPLEK kunt u een persoonlijke indruk krijgen van de kunstenaar en zijn of haar werk.

Statutaire Doelstellingen

Het ondersteunen van activiteiten die het beeldende kunstklimaat in de regio bevorderen.

Het bieden van faciliteiten aan beeldend kunstenaars.

Kennisoverdracht bevorderen tussen beeldend kunstenaars.

Het bevorderen van contacten tussen beeldend kunstenaars en opdrachtgevers.

Lidmaatschap

Wilt U lid worden van de KVWerkplek, dan wordt U geballoteerd door de toelatingscommissie. Er wordt o.a. gevraagd naar een diploma van een kunstopleiding, of bewijzen van een gelijkwaardige ontwikkeling. U dient zelfstandig het beeldende beroep uitgeoefend te hebben gedurende een periode van minimaal 3 jaar.                                                                                  De commissie kijkt naar uw portfolio, exposities, motivatie, en beoordeelt bij kandidaten die geen HBO diploma kunnen overleggen de kwaliteit van het autonome werk. Zij adviseert vervolgens het bestuur of U wel of niet toegelaten wordt.